Binnenkijker

Een binnenkijker in mijn eigen huis staat nu in de nieuwste editie van VTWonen nr 6. Heel leuk om je huis terug te zien in een van de favoriete woonbladen. Het is altijd een groot compliment wanneer een redacteur van een woonmagazine of een fotograaf contact opneemt voor een binnenkijker. Alweer enige tijd geleden werd ik benaderd door Dorieke en Susan van Sus&Do Beeldatelier voor het maken van foto’s van ons interieur. Heel erg leuk en ook een hele eer! Eind januari dit jaar was de fotoshoot gepland. Alles in huis werd opgeruimd en netjes en klaar gemaakt om foto’s te maken.

Susan Gansekoele van Susstyling zorgde voor de finishing touch aan het interieur. Een extra plaid of een kussen erbij. Vanuit welke hoek is het mooiste om te fotograferen? Dorieke van Doriekefotografie legde alles vast. 

warmte in je interieur

binnenkijker vtwonen
sfeerhoek stylen 1 scaled

Ik heb al heel veel vragen gekregen over deze kleur op de wand. Het is een van de favoriete plekken in onze woonkamer. Ik heb gekozen voor de kleur Setting Plaster van Farrowandball. Deze wand krijgt hiermee warmte en sfeer. De kasten aan de wand zijn de Ivar kasten van Ikea en die heb ik in dezelfde tint geverfd als de wand. Ook in extra mat zodat de wand en de kasten één geheel worden. 

keukeninspiratie

tegels in de keuken

Voor onze keuken deed ik inspiratie op in een koffietentje. Daar zagen we een betegelde bar in het midden van de ruimte. Dit beeld hebben we meegenomen voor de inrichting van onze eigen keuken. Een betegelde bar en een verhoogd muurtje zorgen voor een eyecatcher op de begane grond. De keuken staat in het midden van woonruimte. Het verhoogde muurtje zorgt ervoor dat je de rommel op het aanrecht niet ziet. De kleur is een vergrijsde groen wat een rustige kleur is maar door de glans wel weer aanwezig is. 

5 tips voor een nieuwe keuken
eethoek

slaapkamerinspiratie

kinderkamer inspiratie

Voor de slaapkamers van onze vier dochters hebben ze allemaal een moodboard gemaakt. Elk kind heeft een eigen smaak en voorkeur. Een beetje sturing was hier en daar nodig om in het eindresultaat één geheel te krijgen. De een houdt van geel en een lichte sfeer. Hier heb ik het geo behang van Karwei gebruikt over de hele wand. Een heel fris en licht effect geeft het aan de kamer. De gele accenten zorgen voor een beetje pit in de kamer. De gele wandkastjes zijn van Ikea. 

kinderkamer
spiced honey kinderkamer

Hier heb ik de kleur spiced honey gebruikt van Flexa op de gehele wand. Dit heb ik gecombineerd met een andere wand (niet op de foto) in setting plaster van Farrow and Ball  Bruin en roze tinten altijd een goede combi vind ik. Voor de accessoires heb ik vooral voor hout of rotan gekozen wat een mooi natuurlijk effect geeft. Alle hanggordijnen in ons huis zijn van Fijngordijn  Voor de slaapkamers heb ik een dichtere stof in een grijstint gekozen. In de woonkamer een linnen look stof in een lichte grijstint. 

tienerkamer inspiratie
styling tienerkamer

kringloopgeluk

Voor de VT wonen moest ik aangeven welke artikelen ik waar had gekocht. Toen viel mij op hoe vaak ik een meubelstuk of accessoire bij de kringloop had gevonden. Ik ben er niet specifiek naar op zoek maar het is altijd leuk om ergens tegenaan te lopen wat helemaal bij je interieur past. Met die bijzondere vondsten maak je het interieur helemaal naar je eigen smaak! Op zolder slaapt onze tweeling en de een heeft een prachtig vloerkleed liggen gevonden in de kringloop. De houten wand die je ziet verbergt de CV en andere installaties. Met het hout hebben we de kamer een warm accent gegeven. Een andere wand in de kamer heeft de kleur Quite Clearing van Histor gekregen. Gecombineerd met de vele foto’s, posters en andere verzamelingen geeft het een mooi grafisch accent. 

De andere kamer heeft een geweldig mooi uitzicht en een sfeervolle nis. Het is heerlijk zitten hier en bootjes kijken op de stadsgracht. Dit leuke stoeltje was ook een kringloopgelukje. Hij staat nog op de planning om gestoffeerd te worden! 

styling nisje kinderkamer
vintage stoel

slaapkamerstyling

Voor de master bedroom heb ik gekozen voor een vergrijsde lichte groene tint. Cromerty van Farrow and Ball.  De zwarte kozijnen van vier ramen in de slaapkamer geven de ruimte wel wat pit. Er is een wandje haaks geplaatst met daarachter ruimte voor de kleding. Dit wandje kreeg een accent met het prachtige behang van Cole en Son. Een ideaal plekje voor een bureau en om mooie spullen op te zetten. 

slaapkamer inspiratie
cole_and_son-behang-styling-villa_meliefste
stylingaccessoires
badkamer inspiratie

De badkamer is ingericht met zandkleurige grote vloertegels die op een wand doorlopen tot aan het plafond. Het hoge bad staat mooi gecentreerd voor het raam. Ook hier weer zorgen de zwarte details voor een grafisch accent en pit in de inrichting. Houten accenten in het wandmeubel en de houten kruk geven warmte. Het houten wandmeubel is gemaakt door de aannemer. We hebben het gecombineerd met een lange wasbak uit een oude boerderij en gevonden op marktplaats. Een mooie mix tussen oud en nieuw.  

interieuradvies

Heb je de nieuwste editie van VT wonen nog niet in huis? Haal hem dan snel want hij staat verder vol met zomerse inspiratie! Ga je zelf ook een huis bouwen of verhuizen? Ik weet uit ervaring hoeveel keuzes er gemaakt moeten worden en dat je snel het overzicht verliest. Ik kan je helpen om een passend interieurontwerp te maken voor je hele huis. Zo weet je zeker dat je huis de sfeer en uitstraling krijgt waar jij op zoek naar bent. Meer informatie vind je hier of bekijk de eerdere gerealiseerde interieurprojecten van Villa Meliefste. 


Alle foto’s in deze blog zijn gemaakt door Dorieke fotografie in samenwerking met Susan Gansekoele

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.