gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

werkwijze

concept 04

Ik breng rust en overzicht in het ontwerpen van het interieur en lichtplan voor je woning. Een eigentijds en tijdloos ontwerp waarin jij fijn kan wonen.

materialen uitzoeken (1)

Verbouwen of een huis laten bouwen noemen sommigen wel een tweede baan erbij hebben

Gefeliciteerd, jij hebt de knoop doorgehakt. Je gaat je huis verbouwen of je hebt net je handtekening gezet voor het kopen van een kavel.

Een nieuw huis bouwen of gaan verbouwen is een proces waarbij veel komt kijken. Hebben we overal aan gedacht? Hoe gaat de planning eruit ziet? Maken we geen verkeerde keuzes waar we later spijt van krijgen?

Waar moeten we allemaal rekening mee houden? Wat is de juist volgorde om de (ver)bouw aan te pakken?

Al deze vragen komen op je af. Verbouwen of een huis laten bouwen noemen sommigen wel een tweede baan erbij hebben. Begrijpelijk, want jij komt maar een beperkt aantal keren in deze situatie dus veel ervaring heb je niet.

De voordelen van het inzetten van een binnenhuisarchitect

Het (ver)bouwen van je woning is een complex project waarin je overzicht moet houden op heel veel verschillende punten.

Ik kijk op een andere manier naar je woning. Je zit er zelf vaak zo dicht op dat je niet meer ziet wat je echt wilt. Ik behoed mijn klanten regelmatig voor keuzes waar ze later spijt van zouden krijgen.

Ik hou het overzicht en kan makkelijker zien of alles bij elkaar past.
Je hoeft niet zelf te kiezen uit 100 opties maar je krijgt een voorselectie van de drie beste opties.

Ik heb een breed netwerk met allerlei leveranciers en experts uit jarenlange relaties en weet precies waarvoor je bij wie moet zijn.
Dit scheelt jouw tijd, keuzestress en verkeerde beslissingen.

werkwijze (1)

Werkwijze

De eerste stap is altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij je thuis of online. Een interieur ontwerpen is persoonlijk. Ik moet jou als klant leren begrijpen en kennen. Wie ben jij en wat is jouw manier van leven? Waar hou je van en hoe weerspiegelt jouw huis dat? Wat zijn jouw woonrituelen? Welke sfeer verwacht je wanneer je straks de deur van je nieuwe huis opendoet?

Vertel mij over jouw stijl, je voorkeuren en waar we jou mee kunnen verrassen. Al deze verschillende onderdelen vormen de basis van ons gesprek en worden zorgvuldig meegenomen tijdens het ontwerpproces.

Na dit gesprek ontvang je een offerte op maat, afhankelijk van je wensen, de oppervlakte van jouw woning en de omvang van de werkzaamheden. Is de offerte akkoord, dan kunnen we starten met het inplannen van de verschillende fasen van mijn interieurontwerp.

Fase 1 schetsontwerp

In deze fase neem ik het voortouw. Ik ga dieper in op de plattegronden die er liggen of het schetsontwerp van de woning om de meest optimale indeling te creëren. Ik presenteer je verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Daarnaast stel ik moodboards samen voor de verschillende ruimtes, zodat je een visueel beeld krijgt van de sfeer die ik wil creëren.  

Betreft het project een nieuwbouwwoning? Dan kan er sprake zijn van strakke deadlines voor het aanleveren van bouwkundige wijzigingen, keuken en sanitair bepalen en het maken van een verlichtingsplan. In dat geval neem ik deze onderdelen mee in fase 1. 

Fase 2 voorlopig ontwerp

Na de presentatie in fase 1 volgt er een aanpassingsronde voor eventuele feedback. Wanneer dit is verwerkt, ga ik aan de slag met het ontwerp van de ruimtes in 3D.

In deze fase werk ik het interieurplan uit voor je woning. 

Het interieur krijgt steeds meer vorm met kleuren en materialen voorstellen en maatwerkmeubels. Bij een badkamer en keukenontwerp ontvang je ook een voorstel voor materialen en offertes voor realisatie.

Tussentijds stemmen we af en stellen we bij. Uiteindelijk maak ik ook een voorstel voor het losse meubilair, decoratieve verlichting en binnendeuren. Ik hou hiermee rekening met je wensen en het budget. Je kan meerdere voorstellen in diverse prijscategorieën verwachten. 

Fase 3 definitief ontwerp

Na de presentatie van het voorlopige ontwerp, volgt er een laatste aanpassingsronde en kan ik starten met de uitwerking van alle interieuronderdelen. Denk hierbij aan 2D-tekeningen van de maatwerk onderdelen en de technische tekeningen van de badkamer en het toilet. Zo weten de aannemers en installateurs precies wat er gebouwd moet worden. Daarnaast maak ik een plan voor de schilder en de vloerenlegger.

Zodra alle tekeningen gereed zijn, start ik met het aanvragen van offertes bij diverse partners uit mijn netwerk. Ook maak ik een volledig overzicht met alle prijzen van de benodigde diensten en items, met eventuele alternatieven. 

Via mijn netwerk kun je daarnaast profiteren van kortingen tussen de 5 en 10% op bijvoorbeeld meubilair, wandafwerking, verlichting en styling items.

Fase 4 realisatie en uitvoering

Wanneer je woning wordt gerealiseerd houden we contact over het verloop ervan. De mogelijkheid is er om projectbegeleiding erbij te nemen. Hiermee ontzorg ik jou als klant bij de realisatie van het interieur. Ik ben dan de eerste contactpersoon voor de aannemer, hou de planning met externe leveranciers in de gaten en stuur bij wanneer nodig is.

Wij doen altijd een kleur en materialencheck bij een kijkmoment in je nieuwe woning om zeker te weten dat de juiste materialen in balans met elkaar zijn uitgekozen.

Finising Touch

Als exclusieve service op zich, voeg ik de laatste puntjes op de i toe. Wanneer de woning is ingericht kom ik langs voor de laatste interieurvragen en styling van de ruimtes. Maar ook het uitzoeken van kunst werken in je woning kan ik hierin meenemen. 

Tarieven

Een nieuw huis laten bouwen, een verbouwing; allebei een intensief traject met veel keuzes die op je afkomen. Extra fijn dus dat je bij mijn interieurbureau kunt rekenen op vaste, vooraf afgesproken prijzen die in fases worden uitgevoerd.  Tijdens de intake kan ik hiervoor al passend bij je wensen een prijsindicatie geven. 
materialen uitzoeken (1)

“Ontwerpen is gedachten visualiseren”

Wanneer zijn wij een goede match?

portfolio