gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

Een woonboerderij in een duurzaam nieuw jasje

Verduurzamen van een woonboerderij

Wij willen onze woonboerderij verbouwen en verduurzamen. Wat zijn de mogelijkheden en wat levert het ons op?

Met deze vraag kwam een stel bij mij. Ze hebben een prachtige woonboerderij op de Veluwe en willen graag hun interieur vernieuwen en verduurzamen. 

Zij vroegen zich af wat de mogelijkheden zijn om hun woning energiezuiniger te laten zijn.

Een belangrijke vraag die meespeelt is natuurlijk ook wat zijn de kosten van duurzame oplossingen en wat levert het je op?  Levert een verbouwing je een meerwaarde op van je huis wat het waard is? Zijn de duurzame aanpassingen ook zo rendabel voor je?

Subsidiemogelijkheden

Het is handig om je vooraf goed te orienteren en in te lezen welke subsidiemogelijkheden er zijn in jouw gemeente voor het verduurzamen van je woning. Dit kan per gemeente verschillen.

Een belangrijk onderdeel bij deze woonboerderij is het vervangen van radiatoren en deels een oude vloerverwarming door een warmtepomp en vloerverwarming over de gehele begane grond.

Verder komt er een nieuwe keuken waarbij er een recirculatie afzuigsysteem komt en energiezuinige apparaten.

De achterpui krijgt nieuw glas en de bijkeuken/garage wordt beter geïsoleerd.

Aan de hand van het nieuwe interieurontwerp hebben we met de aannemer alle onderdelen doorgenomen en is er een begroting opgesteld. Voor een aantal onderdelen is er een subsidieregeling mogelijk waardoor het extra aantrekkelijk wordt om te gaan verbouwen!

Ook het maken van een interieuradvies wat gericht is op het verduurzamen van je woning kan vallen onder de subsidie regeling. Dus de moeite waard om de mogelijkheden in jouw gemeente na te gaan!

Interieurplan

Nu de grote kostenposten bekend zijn werken we het interieur verder uit. Hierboven zie je het sfeerbord wat we hebben gemaakt als leidraad voor het interieur. 

We kiezen voor eerlijke en duurzame materialen. Een stenen vloer en doorleefd hout vormen de basis. 

De nieuwe keuken is in grote lijnen uitgetekend. Hier kiezen we voor robuuste en duurzame materialen die lang meegaan. Houten fronten en een stenen aanrechtblad.

Ook in de raambekleding en de meubels die we gaan kiezen kijken we naar duurzame eerlijke materialen. 

Op deze manier ontstaat er een eigentijds en tijdloos interieur waar het fijn wonen is!

journal