Eenheid met kleur

Meer eenheid met kleur in je interieur. Vaak wordt tegen mij gezegd ” ik wil niet een te druk interieur, niet te veel kleur”. Terwijl kleur lang niet altijd een druk of onrustig beeld geeft aan je interieur. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Kijk zelf. 

eenheid met kleur
badkamer in 1 kleur

monochrome trend

Monochrome kleuren in je interieur toepassen is helemaal de trend van nu. De kast tegen de muur in dezelfde tint, je bank in dezelfde kleur of een mooie ton-sur-ton kleurenpalet in je slaapkamer gebruiken. Allemaal mooie effecten die je bereikt met kleur!

kleureffect ton sur ton
flexa-quite_clearing-kleur_in_je_interieur-woonblog-villa_meliefste

kies eenheid met 1 tint

Kies 1 kleur voor de ruimte die je wilt veranderen en voorzien van een nieuwe stijl. Dat klinkt makkelijk maar kan ook best een uitdaging zijn. Wat is jouw favoriete kleur? Wat wil je dat deze ruimte uitstraalt? Welke sfeer moet het krijgen? Wil je een tvkamer of je slaapkamer intiem, beslotener maken kies dan voor een donkere tint. Wil je een licht en zacht interieur, kijk dan naar de zandtinten. Hou je wel van een statement of accent? Pak de kleurkaart waar jij als eerste van denkt ‘oh dat is leuk maar ook wel spannend’!

zachte tinten interieur

één kleur is niet saai

Het kiezen voor een kleur in een ruimte hoeft niet saai te zijn. Hier wat tips om saaiheid te voorkomen;)

Tip 1 Zoek naar de balans. Je kan er voor kiezen om bij het kiezen van een opvallende kleur om het plafond en de vloer hierin niet mee te nemen. Dus je plafond neutraal wit en de vloer doorlopend van de andere woonruimtes. Of kies voor een muur in een tint, waarvoor je een kast in dezelfde tint zet en een stoel of bank in dezelfde tint. Wel monochrome accenten maar niet all over the top.

bruintinten in je interieur
slaapkamer in zachte tinten

Variatie is the key

Tip 2 voor een spannend interieur in één kleur is variatie. Voordat je met de verfkwast in de hand in je woonkamer staat en alles wat je ziet dezelfde tint gaat verven, denk aan variatie. Variatie in meubels en accessoires in dezelfde kleur maar met een patroon of een print. Kies voor glanzend of een matte afwerking in meubels. Een matte muurverf en de kast ervoor in hoogglans in dezelfde tint bijvoorbeeld. 

Ton sur ton effect

Tip 3 kies voor het ton-sur-ton effect. Kies je hoofdtint uit die je wilt gebruiken en combineer dat met twee tinten die daar dicht bij zitten. Bijvoorbeeld een zandkleurige muur met een lichte beige bank, houten meubels en donkerbruine accessoires. Je creëert hiermee een geheel kleurenpalet wat dicht bij elkaar licht maar toch voldoende variatie in zich heeft. 

nude tinten in je interieur
eenheid in kleur

voeg accenten toe

Als laatste tip kies voor een aantal opvallende accenten in je interieur. Bijvoorbeeld een XXL plant in een groen interieur. Dit geeft diepte en gelaagdheid in je interieur. Of juist in een wit-grijs-zwart interieur is zo’n grote groene plant een enorme eyecatcher wat heel erg opvalt.

Door bijzondere accenten toe te voegen die dezelfde kleur hebben als de rest van je interieur geef je je interieur net dat tikje extra! 

Benieuwd naar nog meer wooninspiratie? Volg mij op Instagram voor jou dagelijkse inspiratienieuws. 

 

 

fotocredits 1 wmagazine 2 hometoz 3 sofaquality 4 histor 5 villameliefste 6 finnishdesignshop 7 inrichting-huis 8 hm 9 ikea

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.