gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

Inspiratie voor de mooiste muren

Inspiratie voor de mooiste muren bij je thuis met behang. Van aaibaar behang tot spatwand in de keuken.

Hoe creëer je de mooiste muren in je huis? In het najaar komen er altijd weer nieuwe producten op de markt. Naast de mooie verfkleuren en trendkleuren voor 2023 vind ik de ontwikkelingen in het behang ook super interessant! 

Misschien denk je bij behang niet gauw aan het meest duurzame product. Maar daar komt steeds meer verandering in. De manieren van produceren en de kwaliteit van het behang worden steeds groener en duurzamer. Waardoor jij lang kan genieten van jouw mooiste muren in huis!

In deze blog laat ik een aantal nieuwe muurbekledingen zien. 

groene wandbekleding

Vliesbehang is het minst vervuilende behangtype op de markt. Het bevat minder schadelijke stoffen, waardoor het beter biologisch afbreekbaar is. De kwaliteit is goed en het gaat lang mee. 

Arte is één van de behangmerken die ook kijkt naar zijn productieproces. Arte wil zijn ecologische voetafdruk reduceren. Niet alleen in het produceren van het behang maar ook in de natuurlijke materialen die worden gebruikt. Denk aan behang waarin bananenbladeren, grassen of wol en jute in zijn verwerkt!

arte behang grassen
arte behang bananenblad

maak een statement

Veel mensen zijn toch nog een beetje huiverig om behang te gebruiken in hun interieur. Terwijl je een enorm mooi effect kan bereiken op de muur en voor je hele interieur!

Je kan natuurlijk kiezen voor een rustig effen behang met een mooi linnen structuur. Maar er zijn ook een aantal leuke nieuwe ontwikkelingen! 

Graham Brown fotobehang
MODERNE KUNST

Je ziet steeds meer prachtig fotobehang ontworpen door een kunstenaar. Of een groot kunstwerk wat op maat gemaakt wordt voor jouw muur.

Hier zie je twee wall murals van Graham and Brown. Links de related forms van Jessica Dismorr en rechts de restore midnight fotobehang. 

de knuffelwand

Een andere ontwikkeling in behangwereld is de aaibare en zachte stoffen als behang.

Denk aan linnen, velours, of 3D boucle print. Het nodigt in ieder geval uit om de muur aan te raken. Ook heel fijn is dat deze behangsoorten goed zijn voor de akoestiek in je huis! 

Hieronder zie je links het behang van Arte de Icons serie Curve en rechts het fluweelbehang van Dutchwalltextile company de serie Grunge. 

fluweelbehang dwc

Behang in de keuken

Behang hoeft tegenwoordig niet alleen beperkt te blijven tot de woonkamer of slaapkamer. Maar is er nu ook in prachtige uitvoeringen geschikt voor in de keuken of in de badkamer! 

Deze twee behangsoorten van Rebel Walls is een prachtige print in Marble of Terazzo. Voor een echt wow effect in je keuken of badkamer. 

terrazo rebel walls

Heb je weer inspiratie gekregen om thuis jouw muren aan te pakken en ze te voorzien van een mooi effect?

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste interieurnieuws! 

journal