gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

Interieuradvies oude school

interieuradvies oude school tot woning

"Hoe maken we van dit oude schoolgebouw een woning met een persoonlijk interieur?"

Een prachtige en unieke plek is deze voormalig schoolgebouw in Meppel. Een bijzondere locatie die is verbouwd tot woning. 

Het gebouw fungeerde eerst als basisschool en later als muziekschool.

De bewoners kenden de locatie vanuit de muziekvereniging. Beiden werken of hebben gewerkt in het onderwijs. Hoe bijzonder is het om juist hier je woning te laten realiseren!

Concept04 werd gevraagd om mee te denken in kleuren en materialen voor het interieur van de woning. 

De begane grond heeft een prachtig hoog plafond wat de ruimte enorm veel sfeer geeft. Tegelijkertijd een mooie uitdaging om hier een warme fijne sfeer te creëren waar je je niet verloren voelt. 

kleuren kiezen

De begane grond kreeg een nieuwe indeling met in het midden een prachtige houten trap als blikvanger. Het nieuwe ontwerp is gerealiseerd door Studio voor Bouwkunst

De centrale trap verdeelde de ruimtes in een zitgedeelte en de keuken.

Bij het zitgedeelte was er een lagere doorgang waar de muziekinstrumenten een plek kregen. Ook werd hier een werkkamer gerealiseerd.

Deze hoek was de donkere hoek in de ruimte. Maar door deze een warm okergeel accent te geven kreeg dit gedeelte een warme, lichte uitstraling. 

Het nieuwe zijraam gaf veel licht en creëerde een fijne extra zitplek. 

Voor de vloer is een mooie linoleum vloer gekozen in een warme grijze tint. 

Het zitgedeelte kreeg een vergrijsde tint blauw, één van de favoriete tinten van de bewoners. 

De kleur is niet tot aan het plafond toe geverfd om de ruimte wat intiemer te maken. 

De prachtige houten trap, een ontwerp van Veijer trappen is een prachtige blikvanger en een mooie nieuw ontwerp van de oude schooltrap. 

persoonlijke details

Een interieur gaat leven wanneer er persoonlijke details aan worden toegevoegd. De ruimte onder de houten trap is gestyled met prachtige planten als groene hoek in het interieur. Een oud schooltafeltje en stoel zijn een link naar de werkomgeving van de bewoners en het oude schoolgebouw. 

Achter de stalen deuren wordt een werkkamer gerealiseerd. 

De mooie oude details van het schoolgebouw zijn zo veel mogelijk bewaard gebleven. 

nieuwe keuken

In een hoge ruimte een nieuwe keuken realiseren kan best een uitdaging zijn. In een grote ruimte mag een groot gebaar neergezet worden.

De zwarte hoge kastenwand geeft een krachtig accent in de ruimte.

Het enorme XL eiland biedt veel werkruimte en is een fijne verdeler in de ruimte. 

De eettafel is een maatwerkontwerp ontworpen door Zwaar Tafelen. Een mooi robuust ontwerp wat toch niet zwaar oogt door het verjongde blad. De eetkamerstoelen met een strakke belijning waar het zwarte frame ook weer goed past in de ruimte. 

In het keukengedeelte hebben we het plafond een warme roze tint gegeven uit de waaier van Farrow and Ball. De kleur is iets naar beneden getrokken op de wanden om optisch het hoge plafond te verlagen.

Heb jij een mooi en bijzonder woonobject en wil je er een eigen unieke woning van maken maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Plan een vrijblijvend gesprek in om jouw woonwensen te bespreken. Mail naar hallo@concept04.nl 

 

fotocredits Nathalie Brugman

 

portfolio