gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

GRACHTENPAND ZWOLLE

Locatie: centrum Zwolle aan de singel

Interieur: mijn eigen persoonlijke interieurproject mogen vormgeven hoe geweldig is dat? Van de eerste tekeningen en indelingen maken tot en met de laatste details uitvoeren. Het gehele project en interieurproces heb ik doorlopen bij het ontwerpen van onze eigen droomwoning. Een typische stadswoning, hoge plafonds, een langwerpige kavel met deels vrije ruimte rondom de woning. 

Gebruik maken van de mooie lichtinval. Een flexibele indeling in het interieur dat recht doet aan onze manier van leven en aan een gezin met zes personen. De  prachtige boogramen tot zijn recht laten komen. Allemaal aspecten waar ik rekening mee heb gehouden in het interieurontwerp.

Ik tekende een boekenkast als roomdivider tussen de zithoek en de keuken. Een wastafelmeubel op maat kwam in de badkamer. Wanden werden verplaatst en het lichtplan werd aangepast aan onze wensen.

Ik hou van een neutrale en lichte basis. Die kan ik telkens weer anders invullen als ik dat wil. Een grijze gietvloer, een warme vergrijsde tint op de muur en zwarte kozijnen. De keuken kreeg een centrale plek op de begane grond als hart van het huis. Een fijne leeftafel aan de straatkant en de grote zithoek aan de tuinkant. Elk gezinslid heeft zijn eigen moodboard gemaakt. Ook boven is gekozen voor een neutrale basis: een grijze betonlook vloer en grijze linnenlook gordijnen. Elk gezinslid brengt zijn eigen kleur en inbreng in de ruimte.

Kleur en materialen: grijzen en neutrale tinten afgewisseld met zacht groen en roze. Hier en daar is gebruik gemaakt van een kleur of behangaccent.

Ons huis heeft in 2020 in de VT wonen gestaan (editie 6) met een binnenkijker gefotografeerd door Dorieke en gestyled door Susan

binnenkijker vt wonen
zacht kleur accent
zithoek grachtenpand
keuken als centrale hart
eethoek stadswoning
bedroom styling
behang accent
styling accessoires
badkamer inspiratie
tienerkamer
tiener kamer styling
kinderkamer

Interieurontwerp en projectbegeleiding: Villa Meliefste | maatwerk Sanders en Temmink | styling Susstyling | fotografie Dorieke Fotografie

portfolio