Slaapkamer styling

Deze keer in de blog inspiratie voor een mooie slaapkamer styling. De laatste tijd zijn we meer thuis. Thuis aan het werk, misschien aan het lesgeven aan onze kinderen, online sportlessen volgen, uit eten in eigen huis en ontspannen. We zijn ons bewust hoe fijn het is om een sfeervolle plek te hebben. Misschien ben je aan het opruimen geslagen, merk je waar de knelpunten zitten in je interieur of heb je zin gekregen om je interieur eens te veranderen! 

quiet mediterannee

Een fijne sfeervolle slaapkamer wat een rustpunt is in je huis is dan extra fijn. We hebben voor de slaapkamer de stijl Quiet Mediterannee gekozen. Hoe toepasselijk, nu we misschien niet naar het buitenland kunnen met vakantie, halen we het vakantiesfeertje in eigen huis. Vergrijsde groentinten, het warme van hout en de nonchalante stijl van linnen. Style je slaapkamer in de sfeer en stijl waar je van houdt. 

slaapkamer styling

slaapkamer styling

Hoe pak je dat nu aan als je een andere stijl en sfeer wilt neerzetten in je slaapkamer? Voor deze Quiet Mediterranee stijl hebben we eerst een sfeerbord gemaakt. Bedenk voor jezelf welke materialen jij mooi vind? Waar val je altijd op terug als je moet kiezen? Hier hebben we gekozen voor natuurlijke materialen als linnen, hout en bamboe/rotan. Hier passen vergrijsde, gebleekte kleuren bij. Het kleurenpalet is rustig met vergrijsde wittinten en olijf en groentinten. 

ruimte indelen

Wanneer je de sfeer en stijl heb bepaald, kijk je naar de ruimte van de slaapkamer. Wat zijn de sterke punten van de kamer? Is het zonlicht in de avond heel fijn, de openslaande deuren naar een balkon, een rustige plek, hou je van licht of juist donkere tinten. Wil je ook een plek om te kunnen zitten, kijk waar je een fauteuil of stoeltje kan neerzetten. Een mooie staande sfeerlamp zorgt voor sfeer en een prettige verlichting van de ruimte. Handige opbergkasten of lades zorgen voor een opgeruimde slaapkamer. In het sfeerbord zie je een houten  lambrisering achter het bed. Dit geeft een afbakening, creëert een soort van nis in een kamer. Houten latten als wandbekleding of in fronten van kasten en meubels zie je de laatste tijd steeds meer terug komen. Het Deense merk I-wood heeft houten panelen in verschillende afwerkingen die zo (inclusief accoustisch vilt) op de wand of een meubel kunnen worden bevestigd. Dit kan je natuurlijk ook creëren met een kleur op de wand. Zo vul je de ruimte in aan de hand van jouw wensen en sterke punten van de kamer. 

shop-de-stijl

Wanneer de grote onderdelen van de slaapkamer zijn bepaald, kan je jouw favoriete stijl en sfeer nog meer benadrukken door het kiezen van de juiste accessoires en aankleding van de slaapkamer.

Voor deze Quiet Mediterranee sfeer van de slaapkamer hebben we al een shop-de-stijl gemaakt voor jou. Passende accessoires als beddengoed, kleden en mooie accessoires om die fijne sfeer te creëren. We hebben hier in de shop-de-stijl mooi linnen beddengoed van By Molle, een vloerkleed van jutte voor die beach sfeer van Nordic Nest.

Haal dat favoriete vakantie verblijf maar in je eigen huis! 

slaapkamer styling shop de stijl

slaapkamer inspiratie

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een mooie slaapkamer? Bekijk dit slaapkamer stylingadvies van een van mijn eerdere projecten. 

Ben je zelf op zoek naar een mooie make-over van een van de ruimtes in je huis maar weet je niet waar te beginnen? Maak dan een afspraak voor een passend advies. 

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.