gratis e-guide: De 5 valkuilen bij het bouwen van je nieuwe woning

Verbouwing inspiratie

doorkijk woning

aanbouw woning

Wil je graag meer ruimte in je woning realiseren en heb je de ruimte om uit te bouwen? Doe inspiratie op in deze blog wat je met de extra woonmeters kan doen en hoe het jouw wooncomfort kan vergroten.

Deze woning kreeg een uitbouw van 2.80 over de gehele breedte. Hiermee werd de achterpui gelijk getrokken. Het linkergedeelte was al een keer eerder uitgebouwd. Het rechtergedeelte nog niet. Hierdoor was de voorsituatie wat hokkerig en smal. 

Door de uitbouw over de gehele breedte te nemen onstaat er veel meer een ruimtelijk gevoel en een goede doorloop naar de keuken en het eetgedeelte. 

verbouwing woning en leefkeuken
verbouwen of verhuizen

VERBOUWING

Twee foto’s van de situatie voor de verbouwing en erna. Naast de boekenkast zijn er nu twee suite deuren geplaatst. Het halfhoge muurtje is omhooggetrokken tot aan het plafond voor een duidelijkere scheiding en een rustiger beeld. De dakkoepel is verplaatst boven de suitedeuren in de vorm van een lichtstraat. De plek waar de oude keuken zat is nu bijkeuken geworden en gescheiden van de keuken. 

De vloer en de wanden zijn rustig gehouden. In de achterpui zijn er twee openslaande deuren gekomen wat ook voor veel lichtinval zorgt en ook weer een heel ruimtelijk effect geeft.

lichtstraat uitbouw
tips voor een goede uitbouw
lichtkoker
marmer keuken

TIPS VOOR UITBOUW WONING

Ga je ook een uitbouw plaatsen? Let dan op een aantal elementen.

Is er in de nieuwe situatie voldoende lichtinval? Hoe langer je de woonruimte maakt, hoe donkerder het middenstuk wordt. Het plaatsen van een lichtstraat of lichtkoker of het plaatsen van goede plafondspots kan dit verhelpen.

Zijn er elementen van de oude situatie die kunnen blijven en meerwaarde leveren voor de ruimte? We hebben er bewust voor gekozen om in de leefkeuken het bestaande muurtje te behouden en hoger te maken tot aan het plafond. Haal je dit muurtje weg dan wordt de ruimte te open en heb je geen intieme eethoek. In de nieuwe situatie is er nog steeds contact met de keuken maar is deze niet volledig in het zicht.

Let op de looproutes in een ruimte. 1.20 en 1.10 breed voor een doorloop die je veel gebruikt is prettig. Een breedte van 1 meter of 90 centimeter is prima voor in de keuken maar voor een actieve doorlooproute weer wat smal. 

Welke materialen kies je? Zorg voor een rustig en aanvullend palet van kleuren en materialen bij elkaar. Zo wordt een nieuwe ruimte één geheel. 

Ga jij je woning verbouwen? Wil je graag eens vrijblijvend horen wat de mogelijkheden zijn voor een interieurontwerp? Maak een afspraak dan plannen wij een intake in. Ik vertel je meer over de mogelijkheden van een advies en maak een offerte op maat. Deze kennismaking is gratis en vrijblijvend.

Mail naar hallo@concept04.nl of bel mij 06 52868477

journal